Iστορία 历史

Σι Χανγκ Τζουίν (释恒君), 1966 -

Ο ΣιΧανγκ Τζουίν (释恒君 - Shì Héng Jūn, 1966 - )γεννήθηκε το 1966 στην επαρχία Σαντόνγκ (山东 - Shān Dōng) της Κίνας σε μια οικογένεια που εξασκούσε πολεμικές τέχνες για πολλές, συνεχόμενες γενιές. Ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με αυτές στην ηλικία των έξι ετών κοντά στον παππού του, ο οποίος του έδειξε το παραδοσιακό Τσι Κουνγκ (氣功 - QìQōng) και το εσωτερικό στιλ κινεζικών πολεμικών τεχνών Σινγκ Γι Τσουάν (形意拳 -Xìng Yì Quán - Γροθιά της Καρδιάς και του Μυαλού). 

Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν ξεκίνησε τη ζωή του ως μοναχός Σαολίντο 1984 στην ηλικία των δεκαπέντε ετών μελετώντας τον βουδισμό και το Σαολίν Κουνγκ Φου, ακολουθώντας τον μεγάλο δάσκαλο Σι ΓιανΦουό (释延佛  - Shì Yán Fú). Είναι ο μεγαλύτερος από τους «Τρεις αδελφούς στον ναό Σαολίν» [οι άλλοι δυο είναι οΣι Σινγκ Χουνγκ (释行鸿 - ShìXíng Hóng) και ο Σι Σινγκ Χάο (释行浩 - ShìXíng Hào)]. Είναι άριστος γνώστης των πέντε μορφών τουΚουνγκ Φου, δηλαδή των φορμών, της πυγμαχίας, των όπλων, των επιδείξεων και της διδασκαλίας. Επίσης, είναι άριστος στη χρήση των όπλων τωνΣαολίν,αφού ειδικεύτηκε σε δεκαοκτώ κατηγορίες όπλων, όπως το Ξίφος του Μεθυσμένου (醉剑 - Zuì Jiàn - Ζούι Τζιέν), το Πλατύ Σπαθί (刀 - Dāo - Ντάο), το Φτυάρι Ημισέληνος (月牙鏟 - Yuè  Chǎn, αλλιώς Κοντάρι Τσαν), τη Λόγχη (枪 - Qiāng - Τσιανγκ) και πολλές άλλες. Ακόμη, έγινε ειδικός σε τριάντα έξι συνδυασμούς σύντομης μάχης τωνΣαολίν 

Έχει ειδικευτεί στο Τσι Κουνγκ (氣功 -  Qōng) και συγκεκριμένα στο Γι Τζιν Τσινγκ (易筋经 -  Jīn Jīng- Βιβλίο της Αλλαγής των Μυών και των Τενόντων), τα Οκτώ Κομμάτια του Μεταξιού (八段锦 - Bā Duàn Jǐn - Πα Τουάν Τζιν), το Σι Σούι Τζινγκ (洗髓经 -  Suǐ Jīng - Πραγματεία για την Κάθαρση του Μυελού/Εγκεφάλου), το Ζούο Τσαν (坐禪 - Zuò Chán, κυρ. Καθιστό Τσαν) και τα Δεκαοκτώ ΤσιΚουνγκτου Διαφωτισμένου (十八羅漢氣功 - Shí  Luó Hàn  Gōng - Σι Πα Λουό Χαν Τσι Κουνγκ). Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίνείναι επίσης σύμβουλος της ακαδημίας πολεμικών τεχνών του ναούΣαολίν. 

Το φθινόπωρο του 1986 διοργανώθηκε το 1ο Ετήσιο Πρωτάθλημα Μαθητευόμενων Πολεμικών Τεχνών του ΝαούΣαολίν (少林弟子精英赛冠军 - Shào Lín Dì Zǐ Jīng Yīng Sài Guàn Jūn - Σάο Λιν Τι Ζι Τζινγκ Γινγκ Σάι Κουάνγκ Τζουν) και ο Σι Χανγκ Τζουίνκέρδισε το πρωτάθλημα στις κατηγορίες Μακριά Γροθιά(长拳- Cháng Quán), Πλατύ Σπαθί και Τσαν Μα Ντάο (斬馬刀 - Zhǎn Mǎ Dāo - κυρ. Το Σπαθί που σκοτώνει το Άλογο). Το 1987 έλαβε πρόσκληση να δώσει παράσταση στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών (公开武术锦标赛 - Gōng Kāi Wǔ Shù Jǐn Biāo Sài - Κουνγκ Κάι Γου Σου Τζιν Πιάο Σάι) στο βουνό Γου Τάνγκ(武当 -Wǔ Dāng) και κέρδισε πολλές τιμές. Το 1989 έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών τωνΣαολίν (国际少林武术联合会 - Guó Jì Shào Lín Wǔ Shù Lián Hé Huì - Κούο Τζι Σάο Λιν Γου Σου Λιέν Χε Χούι). 

Ο Σι Χανγκ Τζουίνδεν σταμάτησε να δίνει παραστάσεις και να οργανώνει σεμινάρια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του πάνω στην κουλτούρα του ναούΣαολίνκαι την αρχαία γνώση των κινεζικών πολεμικών τεχνών, εμπνέοντας πολλούς ανθρώπους και αποκτώντας πολλούς μαθητές. Έτσι, το 1995, έλαβε πρόσκληση από τον ναόΣαολίννα επιστρέψει στην Κίνα και του ανατέθηκε να διδάξει στην Σχολή Γου Σου του Ναού Σαολίν (少林寺武术学校 - Shào Lín Sì Wǔ Shù Xué Xiào - Σάο Λιν Γου Σου Σουέ Σιάο), ένα σχολείο με σκοπό τη διδασκαλία των τεχνών του Σαολίν στους απλούς ανθρώπους. 

Το 1998, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να βραβεύσει τονΣι Χανγκ Τζουίνμε το βραβείο “Chinese Youth”για την επίτευξη υψηλού επιπέδου πολεμικών τεχνών και το 2000 αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δέκα καλύτερους δασκάλους του ναούΣαολίν. Το 2002 πήγε στον ναό Φα Γουάνγκ(法王- Fǎ Wáng), όπου έγινε βοηθός του ηγούμενου και υπεύθυνος για τις επικοινωνίες του ναού. Το 2004 αποφάσισε να προωθήσει τον σεβασμό προς τους μεγαλύτερους και γηραιότερους. Για τον λόγο αυτό διοργάνωσε έναν διαγωνισμό προς τιμήν δέκα σεβάσμιωνγερόντων. Την ίδια χρονιά ταξίδεψε στη Γαλλία για να μεταφέρει την κουλτούρα των Σαολίνκαι οργάνωσε δραστηριότητες για να στηρίξει φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Συνέχισε αυτού του είδους τις δράσεις συμμετέχοντας στον μαραθώνιο του Ινστιτούτου Τέλεθον (λατ:Telethon),τον Οκτώβριο του 2005, για να στηρίξει παιδιά με προβλήματα υγείας. Έχει πολλούς απεσταλμένους δασκάλους-απόστολους τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία και το πάθος του για την μετάδοση τουΣαολίνσε όλο τον κόσμο είναι αμείωτο όλα αυτά τα χρόνια. Το ενδιαφέρον του στράφηκε και στην Ελλάδα. Το 2006 ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν ενέκρινε την αποστολή ενός από τους καλύτερους μαθητές του, του Σι Μιάο Τζιέ (释妙杰 - Shi Miao Jie) στην Ελλάδα. Η μετάβαση του δασκάλουΣι Μιάο Τζιέστην Ελλάδα είχε σκοπό την ίδρυση μιας σχολής ΠαραδοσιακούΣαολίν Κουνγκ Φουμε την ονομασία «Η Πηγή του Νεαρού Δάσους»,με σκοπό να μη σταματήσει η μεταλαμπάδευση της αρχαίας γνώσηςκαι να μεγαλώσει η οικογένεια τουΣαολίν.

Το Νοέμβριο του 2006 δημιούργησε στο Παρίσι την Ευρωπαική Κοινότητα Τσαν (欧洲禅学协会 - Ōu Zhōu Chán Xué xié Huì - Όου Τσου Τσαν Σουέ Σίε Χουέι) και τον Σύλλογο Σαολίν Γαλλίας (λατ.France Shaolin Club) με στόχο να διδάξει πολεμικές τέχνες Σαολίνκαι να προωθήσει πολιτιστικές ανταλλαγές. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οΣι Χανγκ Τζουίνκατάφερε να αναδείξει πολλά ταλέντα. Μαθητές του έχουν συμμετάσχει σε ταινίες πολεμικών τεχνών στο σινεμά, έγιναν εξαιρετικοί δάσκαλοι,ενώ άλλοι συνέχισαν ως αθλητές. Δεν έχουν σταματήσει να μεταδίδουν την κληρονομιά και το πνεύμα των πολεμικών τεχνών μέχρι σήμερα. 

Ο ΔάσκαλοςΣι Χανγκ Τζουίνείναι 35ης γενιάς των μάχιμων μοναχών του ναούΣαολίνκαι μετά από πολλά χρόνια εξάσκησης και μελέτης αναγνωρίζει ότι συνετό είναι οι άνθρωποι που σκοπεύουν να εξασκηθούν στις πολεμικές τέχνες να γνωρίζουν εκ προοιμίου την ηθική και τις αρετές των πολεμικών τεχνών. 

Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν (αριστερά) εξασκείται με τον δάσκαλο Σι Ντε Γιανγκ (δεξιά)
Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν (αριστερά) εξασκείται με τον δάσκαλο Σι Ντε Γιανγκ (δεξιά)
Οι δάσκαλοι της σχολής μας μαζί με τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν στην Κίνα
Οι δάσκαλοι της σχολής μας μαζί με τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν στην Κίνα
Οι δάσκαλοι της σχολής μας επιβραβεύονται από τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν (κέντρο) στην Κίνα
Οι δάσκαλοι της σχολής μας επιβραβεύονται από τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν (κέντρο) στην Κίνα

Παραπάνω άρθρα σχετικά με Σύγχρονοι Δάσκαλοι Σαολίν