Iστορία 历史

Σι Σινγκ Γι (释行意), 1931 - 2010 (Γιανγκ Γκούι Γου)

Ο μεγάλος δάσκαλοςΣι Σινγκ Γι (释行意 - Shì Xíng Yì, 1931 - 2010), γνωστός με το κοσμικό όνομα Γιανγκ Γκούι Γου (杨桂吾 - Yáng Guì Wú), γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1931 στο χωριό Σαν Τζια Ντιέν (参驾店- Cān Jià Diàn) της πόλης Γιαν Σι (偃师- Yǎn Shī) της επαρχίας Χενάν (河南 - Hé Nán) στην Κίνα. Υπήρξε μαθητής του ηγούμενου Σι Ντε Τσαν (释德禅- Shì Dé Chán), ο οποίος του δίδαξε την παραδοσιακή ιατρική των Σαολίν. Το σπίτι της οικογένειάς του ήταν κοντά στο σπίτι του δασκάλου Γου Σαν Λιν (吴山林- Wú Shān Lín), οπότε άρχισε να εκπαιδεύεται υπό την κηδεμονία του σε αρκετά νεαρή ηλικία. Λόγω του γάμου μεταξύ των οικογενειών τους, η παραδοσιακή εθιμοτυπία υπαγόρευε ότι ο Γιανγκ Γκούι Γου δεν μπορούσε να γίνει μαθητής του δασκάλου Γου Σαν Λιν κι έτσι ο Σι Ντε Γκεν (释德根- Shì Dé Gēn), ο πιο δημοφιλής από τους μαθητές του Γου Σαν Λιν, έγινε ο δάσκαλός του. Μέσω και των δύο αυτών πολύ επιτυχημένων δασκάλων της ιστορίας του Σαολίν, ο Γιανγκ Γκούι Γου έφτασε γρήγορα στην πλήρη κατανόηση του παραδοσιακού Κουνγκ Φου. Έτσι, λοιπόν, αυτοί οι δύο τού δίδαξαν την πιο κρυφή απ’ όλες τις τέχνες των Σαολίν, τη μέθοδο Σιν Γι Πα (心意把 - Xīn Yì Bǎ).  

Μετά από εβδομήντα χρόνια μελέτης και εξάσκησης του Σαολίν Κουνγκ Φου ο μεγάλος δάσκαλος Γιανγκ Γκούι Γου κατόρθωσε να φτάσει στη βαθύτερη κατανόηση των πολεμικών τεχνών των Σαολίν, της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και του βουδισμού. Τιμήθηκε με το αξίωμα του αρχιεκπαιδευτή του παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου διδάσκοντας πολλούς μοναχούς στον ναό για πολλά χρόνια. Μερικοί από τους πιο επιδέξιους και γνωστούς μαθητές του ήταν: ο Σι Γιονγκ Γουέν (释永文 - Shì Yǒng Wén), ο Σι Γιαν Άο (释延傲- Shì Yán Ào), ο Χου Τσενγκ Σενγκ (胡正生- Hú Zhèng Shēng) και ο Σι Ντε Τζιέν (释德建- Shì Dé Jiàn). Στη δεκαετία του 1970 και του 1980, ο δάσκαλος Γιανγκ Γκούι Γου δημιούργησε μια ομάδα με στόχο να συμμετέχει σε διαγωνισμούς πολεμικών τεχνών και μέσα από πολλή εξάσκηση και προσήλωση η ομάδα του κέρδισε πολλά πρωταθλήματα. Έγινε επίσης σύμβουλος πολεμικών τεχνών για την «Ομάδα Ανασκαφής Γου Σου του Ναού Σαολίν» (少林寺武术挖掘组- Shàolín Sì Wǔ Shù Wā Jué Zǔ) κι έγραψε και μια σειρά βιβλίων με θέμα «Τα μυστικά της Πυγμαχίας Σαολίν» (少林拳术秘传- Shào Lín Quán Shù Mì Chuán - Σάο Λιν Τσουάν Σου Μι Τσουάν). 

Η τεχνική του στο Κουνγκ Φου αποτυπώνεται σε ένα παλιό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Τρεις Μεγάλες Πολεμικές Τέχνες του Σαολίν» (少林三大盖世武功- Shào Lín Sān Dà Gài Shì Wǔ Gōng - Σάο Λιν Σαν Τα Γκάι Γου Γκονγκ), όπου παρουσιάζεται να διδάσκει τη μέθοδο Σιν Γι Πα στην «Αίθουσα των Χιλίων Βούδα» (千佛殿- Qiān Fú Diàn - Τσιέν Φο Ντιέν) και να εξασκεί δημόσια για πρώτη φορά τις μοναδικές δεξιότητές του. Το ντοκιμαντέρ κινηματογραφήθηκε το 1985 με στόχο την εξάπλωση του αληθινού πνεύματος του Σαολίν Κουνγκ Φου και προκάλεσε έντονη ανταπόκριση στους κύκλους των πολεμικών τεχνών στην Κίνα αλλά και στο εξωτερικό. 

Η διδασκαλία του προέρχεται από χειρόγραφα πεντακοσίων ετών, τα οποία βρέθηκαν στα χέρια του προκειμένου να διαφυλάξει και να διδάξει το αυθεντικό Σαολίν Κουνγκ Φου. Τα χειρόγραφα αυτά αποτυπώνουν τόσο την πρακτική των πολεμικών τεχνών των Σαολίν όσο και τη θεωρία. Όταν ο Γιανγκ Γκούι Γου θεώρησε ότι είχε έρθει η ώρα να μεταδοθούν οι γνώσεις από τα χειρόγραφα αυτά, αποφάσισε να τα δώσει στον Χου Τσενγκ Σενγκ μαζί με την ευθύνη του έργου της εξάπλωσης και της διδασκαλίας του αυθεντικού Σαολίν Κουνγκ Φου στις μελλοντικές γενιές μαθητών. 

Ο μεγάλος δάσκαλος Γιανγκ Γκούι Γου ανήκει στην 32η γενιά των μάχιμων μοναχών του ναού Σαολίν και το έργο του αποτελεί κληρονομιά για όλες τις μεταγενέστερες γενιές. Η βαθιά του γνώση πάνω στις πιο παραδοσιακές τεχνικές του Κουνγκ Φου τον κατέστησε έναν από τους πιο διάσημους δασκάλους. Μέχρι τον θάνατό του, το 2010, βοήθησε στην εξάπλωση του πνεύματος του Σαολίν Κουνγκ Φου και στη διαφύλαξη όλων των κρυφών μυστικών του ναού Σαολίν.

Ο Σι Σινγκ Γι διορθώνει τον Σι Ντε Ζον (释德宗 - Shì Dézōng)
Ο Σι Σινγκ Γι διορθώνει τον Σι Ντε Ζον (释德宗 - Shì Dézōng)
Σι Σινγκ Γι (πάνω δεξιά), Σι Ντε Τσαν (κάτω δεξιά), Σι Σου Σι (κάτω αριστερά)
Σι Σινγκ Γι (πάνω δεξιά), Σι Ντε Τσαν (κάτω δεξιά), Σι Σου Σι (κάτω αριστερά)

Παραπάνω άρθρα σχετικά με Σύγχρονοι Δάσκαλοι Σαολίν