Αρχείο

2016 - Ταξίδι Δασκάλων στην Κίνα

"Κάθε ταξίδι στην Κίνα κρύβει ένα παράδοξο:
είναι απόλυτα ίδιο αλλά συγχρόνως τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο..."
 
Ο ναός Σαολίν, το σημείο του κόσμου που γεννήθηκε το Σαολίν Κουνγκ Φου, σημείο αναφοράς και για μας κάθε χρόνο, ορόσημο κλεισίματος της χρονιάς και έμπνευση για την έναρξη της επόμενης.
Και ξαφνικά ενώ όλα φαίνονται ακίνητα στον αιώνιο χρόνο, με το πρώτο άγγιγμα αναβλύζουν πολύτιμες, ανεκτίμητες γνώσεις και ανεπανάληπτες εμπειρίες.
Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε δώρο στον Ηγούμενο του ναού Σι Γιόνγκ Σιν (释永信 - Shì Yǒng Xìn) ένα άγαλμα του Λεωνίδα, του Βασιλιά των Λακεδαιμονίων ενός λαού που η τέχνη του πολέμου ήταν τρόπος ζωής, μοναδικός στόχος και φιλοσοφία. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση να δούμε την χαρά με την οποία δέχτηκε το δώρο μας ο δάσκαλος που επιβεβαιώθηκε όταν τον ακούσαμε να παρομοιάζει τον μυθικό Λεωνίδα με τον Τζιναλούο Γουάνγκ (紧那罗王 - Jǐn Nā Luó Wáng), τον πολεμιστή Σαολίν που ο θρύλος λέει ότι νίκησε μόνος του το στρατό με τους Κόκκινους Μανδύες και τιμάται σήμερα ως φύλακας των Αρχών του Σαολίν.
Πλήρεις εμπειριών, σοφότεροι και πιο δυνατοί επιστρέφουμε και συγχρόνως ανανεώνουμε το ραντεβού μας. Μέχρι την επόμενη φορά.