Αρχείο

2017 - Ταξίδι Δασκάλων στην Κίνα

"Ταξίδι αφετηρία, όχι προορισμός.
Ταξίδι με αρχή, μα δίχως τέλος, διότι γνωρίζεις πια ότι αρκεί μόνο να φορέσεις τη γκρι στολή, να πας στη σχολή σου και εκεί όλα ξαναζωντανεύουν και το ταξίδι συνεχίζεται.."
 
Πρώτη μας στάση το χωριό Τσεν Τζια Γκόου (陳家溝 - Chén Jiā Gōu). Εκεί, η μακραίωνη ιστορία του χωριού, η εκπαίδευσή μας με τον δάσκαλο Γουάν Τζανγκούο (王战国 - Wáng Zhànguó) και οι μικροί μαθητές του που εκτελούν αριστοτεχνικά τις αρχαίες φόρμες Τάι Τσι γύρω μας, μας εμπνέουν και μας δυναμώνουν κάθε χρονιά. Δεύτερή μας στάση ο ναός Σαολίν και ο ναός Φαουάνγκ (法王寺 - Fǎwáng Sì). Και εδώ δεν είμαστε θεατές. Εκπαιδευόμαστε και γινόμαστε μέρος της σύγχρονης ιστορίας του Σαολίν Κουνγκ Φου, της πολεμικής τέχνης που αποφασίσαμε να υπηρετούμε. Φέτος παραχωρήσαμε συνέντευξη στο μεγαλύτερο διαδικτυακό κανάλι για το Τάι Τσι και πήραμε μαθήματα καλλιγραφίας.
Πολλοί θεωρούν ότι ο προορισμός έχει μικρή σημασία και λένε πως η ουσία βρίσκεται στο ταξίδι. Όμως, για την Πηγή του Νεαρού Δάσους αυτό δεν ισχύει. Η ουσία είναι ο προορισμός και ο προορισμός μας είναι η Κίνα. Κάθε χρόνο.