Iστορία 历史

Σι Μιάο Τζιε (释妙杰), 1982 -

O Χου Γε Σουάϊ (侯业帅 -Hóu Yè Shuài), γεννήθηκε το 1982 στην επαρχία Σαντόνγκ (山东 - Shān Dōng) της Κίνας. Το σπίτι του φτωχικό και τα χρόνια δύσκολα για τους γονείς του και τα άλλα δύο του αδέλφια. Σε ένα χωριό της Κίνας εκείνη την εποχή οι επιλογές δεν ήταν πολλές, περιορισμένη εκπαίδευση και βιοπορισμός από την μικρότερη δυνατή ηλικία. Ο μικρός Σουαϊ όμως είχε ένα όνειρο: να μάθει Κουνγκ Φου! να πετάξει! να πετάξει όπως οι ήρωες που έβλεπε στη μεγάλη οθόνη.

Ακολούθησε λοιπόν έναν τοπικό δάσκαλο Κουνγκ Φου. Δεν ήταν εύκολο. Η προπόνηση ήταν καθημερινή και η αυλή του δασκάλου του απείχε μία ώρα με τα πόδια από το σπίτι του, πήγαινε απόγευμα και γυρνούσε βράδυ, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να πτόησει τον μικρό Σουάι που ήταν αφοσιωμένος στο όνειρό του.

Δεν άργησε η στιγμή που ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν (恒君 - Héng Jūn, 1966 - ) επισκέφτηκε το χωριό του και ξεχώρισε τον Χου Γε Σουαϊ ανάμεσα σε όλους τους μικρούς μαθητές της επαρχίας. Τον κάλεσε να συνεχίσει την μαθητεία του κοντά του στον ναό Φα Ουάνγκ (法王 - Făwáng). 'Ετσι ήταν μόλις 12 ετών όταν άφησε πίσω τους γονείς του και τα αδέλφια του και ακολούθησε τον νέο του δάσκαλο.

Δώδεκα χρονών, πρώτη φορά μακριά από την οικογένεια του ακολουθώντας το αυστηρό και επίπονο πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Εννιά ώρες προπόνηση την ημέρα, σκληρές συνθήκες και αυστηροί εκπαιδευτές. Πολλές φορές ήρθαν στο μυαλό του Σουάϊ οι γονείς του, τα αδέλφια του και η ήσυχη ζωή στο χωριό του, αλλά το παιδικό του όνειρο έδιωχνε την νοσταλγία μακριά. Δέκα χρόνια πέρασαν και ο Σουάϊ ήταν πια 22 χρονών και όλη η σκληρή δουλειά και εκπαίδευση είχε αποδώσει, ήξερε πια να πετάει… Εντάχθηκε στην ομάδα των επίλεκτων μαχητών Σαολίν, την ομάδα των καλύτερων, που αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν το Σαολίν με παραστάσεις σε όλη την Κίνα.

Συμμετείχε τόσο στην πρώτη σύνοδο πολεμικών τεχνών Σαολίν στην πόλη Ντανγκ Φανγκ (登封 - Dēng Fēng), τη χρονιά 2000 όσο και στη δεύτερη το 2001. Το 2000 θα πάει στη σχολή εκπαιδευτών στην πόλη Χουά Σιεν (滑縣 - Huá Xiàn) και το 2001 θα αναγνωριστεί επισήμως ως Εκπαιδευτής. Από το 2003 είναι μέλος της κατηγορίας κριτών του Σαολίν Κουνγκ Φου της πόλης Ντανγκ Φανγκ.

Το 2004 παρευρέθηκε στην πρώτη παγκόσμια διοργάνωση παραδοσιακών κινεζικών πολεμικών τεχνών και το ίδιο έτος προσκλήθηκε στην Ισπανία όπου δίδαξε Σαολίν Κουνγκ Φου για έναν χρόνο.

Με την επιστροφή του στον ναό Φα Ουάνγκ ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν τον κατέταξε στην 36ηγενεά των Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν και τον ονόμασε Σι Μιάο Τζιε (释妙杰 - Shì Miào Jié) που σημαίνει "εξαιρετικός" και δεν είχε άδικο, ο Σι Μιάο Τζιε ήταν και είναι ένας εξαιρετικός πολεμιστής και πάνω από όλα μία εξαιρετική ψυχή.

To έτος 2005 ήταν η στιγμή που ο Σι Μιάο Τζιε (释妙杰 - Shì Miào Jié) επιλέχθηκε να έρθει στην Ελλάδα. Αυτό ήταν μεγάλη τύχη για τους ανθρώπους που αγαπούσαν το Κουνγκ Φου εδώ, γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένας γνώστης του αυθεντικού Σαολίν Κουνγκ Φου στην Ελλάδα.

Ετσι ο Σι Μιάο Τζιε έχει σημαντική θέση στην καρδιά των Ελλήνων που αγαπούν το Κουνγκ Φου, γιατί είναι ουσιαστικά  ο άνθρωπος που έφερε το παραδοσιακό Σαολιν Κουνγκ Φου στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα που και ο ίδιος αγάπησε και την θεωρεί δεύτερη πατρίδα του έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις. Έχει εισηγηθεί πολλών εκπαιδευτικών ημερίδων στις σχολές της «Πηγή του Νεαρού Δάσους» και έχει επιμεληθεί χορογραφίες μαχητικών σκηνών σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις.

Από το 2013 διατηρεί σχολή παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου στη Δάφνη.

To 2014 ο ηγούμενος του ναού Σαολίν , ο Σι Γιονγκ Σιν (释永信 - Shì Yǒng Xìn, 1965 - ) τον τίμησε για το έργο του στην Ελλάδα δίνοντάς του το όνομα Σι Γιαν Γιε (释延業 - Shì Yán Yè) αποδίδωντάς του έτσι τα εύσημα για την μετάδοση της παράδοσης Σαολίν πέρα απο τα σύνορα της Κίνας. 

Είναι μεγάλη τιμή για ένα δάσκαλο να λαμβάνει όνομα από τον ίδιο τον ηγούμενο του ναού Σαολίν αλλά για τους Έλληνες και όλους τους μαθητές του εδώ που τον αγαπάμε θα είναι πάντα ο Μιάο Τζιε, η εξαιρετική ψυχή, ο δικός μας "Έλληνας" κινέζος που άνοιξε τον δρόμο απο το Σάο Λιν το "Νεαρό Δάσος" στην Κίνα στην "Πηγή του Νεαρού Δάσους" στην Ελλάδα. 

Οι δάσκαλοι της σχολής μας μαζί με τον δάσκαλο Σι Μιάο Τζιε (κέντρο) στην Κίνα
Οι δάσκαλοι της σχολής μας μαζί με τον δάσκαλο Σι Μιάο Τζιε (κέντρο) στην Κίνα
Ο Σι Μιάο Τζιε (στο κέντρο) με την ομάδα επιδείξεων του ναού Φα Ουάνγκ
Ο Σι Μιάο Τζιε (στο κέντρο) με την ομάδα επιδείξεων του ναού Φα Ουάνγκ

Παραπάνω άρθρα σχετικά με Σύγχρονοι Δάσκαλοι Σαολίν